وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که با وجود کاربرد فراوانی که دارد، در مسائل امنیتی مقداری دچار مشکل میباشد. بنابراین از اساسی ترین مواردی که در طراحی سایت وردپرسی اهمیت پیدا میکند، استفاده از ابزارها و افزونه های امنیتی است که شرکتهای طراحی سایت در مشهد از اینها استفاده میکنند.
به همین منظور در این مقاله میخواهیم بهترین افزونه های امنیتی وردپرس را معرفی کنیم. البته به غیر از افزونه شما با رعایت برخی نکات و روشها نیز میتوانید امنیت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید. ما در ادامه این راهکارها را نیز به شما معرفی مینماییم.
دلایل اهمیت امنیت وردپرس
در صورتی که سایت شما هک شود، ممکن است آسیبهای جدی و گاها جبران ناپذیری را وارد نماید. برخی از این آسیبها شامل موارد زیر میشوند:
· نصب شدن افزونههای مخرب روی سایت توسط هکرها
· ایجاد مشکل در سئو سایت و افت رتبههای آن در صفحه نتایج جستجو
· ربوده شدن اطلاعات کاربران توسط هکرها
· تحت خطر قرار گرفتن کاربران سایت
· و غیره.
به همین منظور توجه به امنیت سایت وردپرسی بسیار اهمیت دارد.
بهترین افزونه های امنیتی وردپرس
توجه به امنیت یک سایت از مهمترین مسائل است. از مشکلاتی که امنیت نداشتن میتواند برای سایت شما ایجاد کند این است که با حملات احتمالی به سایتتان ممکن است همه هزینه و تلاشی که جهت طراحی سایت و سئو آن تا به امروز انجام دادهاید نابود شود و یا اینکه اطلاعات کاربران سایت شما در اختیار سایرین قرار میگیرد. بنابراین بهتر است از افزونه هایی که در ادامه نام میبریم برای ایجاد امنیت سایت خود استفاده نمایید.
افزونه Wordfence Security
این افزونه یکی از بهترین افزونه های امنیتی وردپرس است که با وجود امکانات بسیار زیادی که دارد به شما کمک میکند از سایت خود به بهترین نحو حفاظت کنید. برخی از این امکانات به شرح زیر میباشند:
تایید دو مرحلهای برای ورود به پیشخوان
محافظت از سایت در برابر حملات
بررسی سایت و تشخیص فایلهای آلوده در قالب یا افزونههای دیگر
محافظت در برابر حملات بروت فورس
عدم تایید رمزهای ضعیف کاربران برای عضویت
محافظت در برابر حملات DDOS
سازگاری با افزونه ووکامرس
و غیره.
افزونه iThemes Security
این افزونه هم برای امنیت وردپرس بسیار محبوب است. برخی از امکانات استفاده از این افزونه امنیتی وردپرس شامل موارد زیر میشوند:
امکان ایجاد ورود دو مرحلهای به پیشخوان وردپرس
امکان اسکن خودکار سایت و تشخیص فایل های مخرب
امکان بروزرسانی کلیدهای امنیتی
ایجاد ضرورت استفاده از رمزهای قوی برای کاربران
امکان تعیین تاریخ انقضا برای رمزهای کاربران وردپرس و ثبت درخواست تغییر رمز پس از مدت مشخص
امکان به کار بردن کپچا در سایت
امکان تحریم کردن کاربر و منقضی کردن اکانت آنها
و غیره.
اما نصب افزونه تنها روشی نیست که از طریق آن میتوانید امنیت وردپرس را افزایش دهید. دیگر مواردی که میتواند به افزایش امنیت سایت وردپرسی کمک کند را در ادامه ذکر خواهیم کرد:
فعال کردن تایید دو مرحلهای در وردپرس
شما با فعال کردن تایید دو مرحلهای وردپرس میتوانید باعث افزایش امنیت سایت شوید. در صورتی که ورود دو مرحله ای در سایت شما فعال باشد، کاربران برای وارد شدن، مراحل زیر را طی خواهند کرد:
وارد کردن نام کاربری و رمز عبور از طرف کاربر
مشاهده بخش ورود دو مرحله ای
وارد کردن کد تایید ارسال شده به شماره همراه یا ایمیل
ورود موفق به وردپرس در صورت تایید کد ارسال شده
بنابراین با استفاده از این روش، حتی اگر فردی نام کاربری و رمز عبور یکی از کاربران سایت شما را داشته باشد، نمیتواند بدون کد تایید وارد سایت و پنل کاربری شود.
اضافه کردن بخش پرسش و پاسخ امنیتی وردپرس
این مورد نیز همانند ورود دو مرحله ای عمل میکند. تفاوت این اقدام با ورود دو مرحله ای این است که شما با اضافه کردن بخش پرسش و پاسخ، به جای کد تایید از کاربر میخواهید که پاسخ سوالی که هنگام ورود انتخاب کرده و جواب آن را ثبت کرده، در اینجا مجدد وارد نماید. برخی از این سوالات شامل موارد زیر میشوند:
نام بهترین دوست شما چیست؟
رنگ مورد علاقه شما چیست؟
غذای مورد علاقه شما چیست؟
خواننده مورد علاقه شما چه کسی است؟
و غیره.
بنابراین به هنگام ثبت نام در سایت کاربر باید بعد از انتخاب هر کدام از این سوالات، جواب خود را ثبت کرده تا هر زمان مجدد اقدام به ورود به سایت کرد این سوال از او پرسیده شود. به این صورت به غیر از نام کاربری و رمز عبور، افراد لازم دارند که با پاسخ دادن به این سوال مشخص تایید کنند که خودشان قصد ورود به پنل را دارند و به این صورت افراد سودجو امکان ورود به وردپرس و سو استفاده از اطلاعات کاربران را نخواهند داشت.
استفاده از کپچا وردپرس
شاید جالب باشد که بدانید، بیشترین حملاتی که به یک سایت صورت میگیرد، از طریق فرم نظرات، فرم ورود به سایت و سایر فرم هایی است که کاربران در آن قادر به ارسال داده هستند. این حمله میتواند هم از طریق کاربر واقعی و هم به صورت DDOS و از طریق رباتها انجام شود که به مراتب حملات تاثیرگذارتری در مقایسه با حمله کاربر واقعی هستند.
خطر حملات DDOS به این دلیل بیشتر است که این اقدام میتواند با سرعت بالا و دفعات زیاد توسط ربات ها تکرار شود. از مهم ترین روش های جلوگیری از این حملات، میتوان به استفاده از کپچا اشاره نمود. تا به امروز، بات ها قادر به خواندن کپچا و گذر از آن نیستند؛ به همین علت میتواند استفاده از آنها بسیار تاثیرگذار واقع شود.
به همین دلیل یکی از راهکارهای افزایش امنیت وردپرس را می توان استفاده از کپچا پیش از ارسال فرمهایی که کاربران پر میکنند دانست.
ایجاد محدودیت در دفعات ورود به وردپرس
یکی دیگر از راه های افزایش امنیت سایت وردپرسی این است که تعداد دفعات تلاش کاربران برای ورود به وردپرس را محدود نمایید. به صورت پیش فرض وردپرس این امکان را ندارد که بتوانید برای امتحان کردن نام کاربری و رمز عبور متفاوت، تعداد دفعات را محدود کنید. به همین دلیل نیز نیاز است تا با استفاده از افزونه محدودیت این قابلیت را بر روی سایت خود پیاده نمایید.
با استفاده از این راهکار شما میتوانید کاربری را که به عنوان مثال بیش از 4 بار رمز عبور یا نام کاربری اشتباه وارد کند را محدود کنید. بنابراین اگر IP بیش از 4 بار اشتباه کند، برای مدتی بلاک شده و تا زمانی که از بلاک خارج نشود، امکان ورود به وردپرس و وارد کردن اطلاعات درست برای او فراهم نخواهد بود.
تعویض آدرس صفحه ورود
به صورت پیش فرض، آدرس صفحه ورود همان URL اصلی سایت است تنها باید wp-lohgin.php و یا wp-admin به انتهای آن اضافه کرد. به همین دلیل نیز پیدا کردن آدرس سایت توسط هکرها و انجام حملات بروت فورس بر روی صفحه شما بسیار راحت و شایع خواهد بود. با تعویض آدرس صفحه ورود شما امکان دسترسی به افرادی خواهید داد که آدرس اصلی صفحه ورود را دارند.
فعال سازی SSL در سایت وردپرسی
با استفاده از SSL انتقال دادهها میان وب سایت و مرورگر کاربران رمز گذاری میشوند. رمز گذاری موجب میشود که اطلاعات مهم سایت شما توسط کسی دریافت نشود و نتوانند آنها را بدزدند. با فعال سازی گواهی SSL آدرس سایت شما از HTTP به HTTPS تغییر میکند.
در ابتدا فعال کردن این گواهی شامل هزینه بود اما امروزه به صورت رایگان نیز برای سایتهای وردپرسی میتوانید آن را تهیه کنید. فعال سازی SSL یکی از مواردی است که به رتبه بندی سایت شما کمک بسیار زیادی میکند و موتورهای جستجو به وجود آن بسیار اهمیت میدهد. به همین منظور نیز فعال کردن SSL یکی از اقداماتی است که متخصص سئو در مشهد باید آن را در لیست کار خود قرار دهد.
غیر فعال کردن گزینه ویرایش فایل وردپرس
وردپرس دارای ویرایشگر کد داخلی است. با استفاده از این ویرایشگر امکان ویرایش کدهای قالب و افزونه مستقیما از قسمت مدیریت وردپرس وجود دارد. فعال بودن این گزینه میتواند امنیت سایت وردپرسی شما را تحت تاثیر قرار بدهد.
غیر فعال کردن اجرای فایل PHP در برخی فهرستهای وردپرس
از دیگر روشهایی که برای افزایش امنیت سایت وردپرسی میتوانید استفاده کنید این است که اجرای فایل PHP در برخی فهرستهای وردپرس که دیگر به آنها نیازی نیست را غیر فعال نمایید. با ذخیره کردن کد زیر در فایل htaccess میتوانید اجرای این فایل را غیر فعال کنید.
<Files *.php>
deny from all
</Files>
تغییر پیشوند جدولهای وردپرس
از دیگر راهکارهای بالا بردن امنیت سایت وردپرسی تغییر پیشوند جدولی -wp است که توسط پایگاه داده وردپرس استفاده میشود. در صورتی که از پیشوند پیش فرض استفاده نمایید، امکان آسیب پذیری سایت در برابر حملات sql injection بالا میرود. با تغییر این پیشوند میتوانید از بروز این حملات تا حدی جلوگیری کنید.
انتخاب هاست مناسب
شاید قیمت هاست تنها فاکتوری نباشد که در هنگام خرید آن باید در نظر داشته باشید. پیش از خرید باید در مورد انتخاب شرکت میزبانی تحقیقات انجام دهید، زیرا ضعیف بودن امنیت این شرکتها موجب میشود تا سرور شما در مقابل خطرات امنیتی آسیب پذیر باشد و با کمترین ریسک امنیتی سایت شما را دچار مشکل نمایید.
انتخاب هاست اشتراکی نیز میتواند موجب کاهش امنیت شما شود، زیرا در صورت بروز هر خطایی در یکی از سایتها، بقیه سایتهای استفاده کننده از آن هاست نیز تحت تاثیر قرار میگیرند.
سرور مجازی بیشتر مناسب سایتهایی است که میخواهند اطلاعات مهم و خاصی را از کاربران دریافت کنند. سرورهای مجازی امکان سفارش سازی بیشتری دارند و شما میتوانید با تغییر تنظیمات امنیت سایت خود را بالا ببرید.
به روزرسانی وردپرس
آپدیت شدن وردپرس عموما به دلیل بهبود امنیت یا افزایش لایههای امنیتی است. شاید شما تصور کنید که به روزرسانی وردپرس به دلیل بهبود افزونهها و یا ساختار نوشتاری است. اما این تصور کاملا اشتباه میباشد و در واقع وردپرس در صورت مشاهده ضعف امنیتی در هر یک از لایهها، تمامی لایهها را از لحاظ امنیت بهبود میبخشد.
- ۰۱/۰۸/۲۸