بیماری فیبرومیالژیا (بدن درد)
فیبرومیالژیا یکی از رایجترین اختلالی است که برای ماهیچههای بدن بعد از بیماری آرتروز ایجاد میشود؛ اما هنوز این عارضه قابلتشخیص و قابلفهم نیست. رایجترین علائم آن درد و خستگی در مفاصل و ماهیچههای بدن است. فیبرومیالژیا میتواند باعث ایجاد افسردگی و گوشهگیری از اجتماع شود.
فیبرومیالژیا یکی از شایعترین اختلالات عضلانی و اسکلتی در بزرگسالان است. این بیماری یک سندرم درد مزمن با علت ناشناخته است که با دردهای مزمن نشر، وجود نقاط دردناک در معاینه و علائمی نظیر خستگی مفاصل، سردرد و اختلالات خلقی و شناختی همراه است.
شایعترین شکایت بیماران مبتلابه فیبرومیالژیا در زمان مراجعه به پزشک احساس درد در همه جای بدن است. فیبرومیالژیا یک وضعیت پزشکی است که باعث درد و حساسیت گسترده میشود. مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد فیبرومیالژیا میشوند اما اکثر نواحی بدن بهخصوص عضلات نسبت به لمس و تغییر دما بسیار حساس خواهند شد.
فیبرومیالژیا علائم بسیاری را که میتواند شامل اختلال در خواب و مد مغزی که شرایطی است که تفکر صحیح را دشوار میکند باشد.
درمان فیبرومیالژیا با فیزیوتراپی
فیزیوتراپی درواقع یک روش درمان دستی است که میتواند درد ناشی از حساسیت بیشازحد نقاط خاص بدن را کاهش دهد. بههرحال با خرید دستگاه فیزیوتراپی از روشهای مختلف بهصورت ملایم و مؤثر برای درمان مشکلات بیمار استفاده میشود و این روشها میتواند نقش بااهمیت در کنترل علائم ناشی از فیبرومیالژیا داشته باشد.
امروزه تکنیکهای مختلفی برای فیزیوتراپی وجود دارد. حتی شما میتواید از دستگاه فیزیوتراپی خانگی استفاده کنید. در روشهای درمانی اتصالی بدن بیمار ریکس شده و از ماساژ عمیق بافت، تحریک الکتریکی عضله و امواج مافوق صوت برای درمان استفاده میشود.
برنامه فیزیوتراپی معمولاً با درمانهای انفعالی شروع میشود. بههرحال هنگامیکه بدن بیمار به مقدار کافی آماده شد، روشهای درمان فعال شروع خواهد شد. اگر فرد کنترل کافی روی درد و سایر علائم نداشته باشد، الکتروتراپی (درمانی که پالسهای الکتریکی خفیف را به ناحیه دچار مشکل هدایت میکند) میتواند گزینه مناسبی باشد.
الکتروتراپی شامل طیف وسیعی از درمانهای است که از الکتریسیته برای کاهش درد، بهبود گردش خون، هیودبافت، تقویت عضلات و بهبود رشد استخوان استفاده میشود و منجر به پیشرفتهایی و عملکرد فیزیکی میشود.
تمرین 1
اگر تمرینات قدرتی درد زیادی ایجاد میکنند، سراغ تمرینات ایزومتریک بروید. در تمرین ایزومتریک پرس سینه باید دستها را به حالت ناماسته قرار داده و به شکل زیر کف دستان خود را به هم فشار دهید. 5 ثانیه این فشار را حفظ کنید. سپس فشار را برداشته و 5 ثانیه استراحت کنید. دوباره حرکت قبلی را تکرار کنید. 5 مرتبه این کار را انجام دهید. کمکم و با پیشرفت تمرینات، فشار کف دستها را به 15 ثانیه افزایش دهید.
تمرین 2
رو به دیوار بایستید، مانند شکل زیر، دستها را به دیوار بچسبانید و یک پا را عقب ببرید. پای جلویی را خمکنید. باید در ساق پا احساس کشش داشته باشید. 30 ثانیه در همین وضعیت مانده و سپس پای خود را عوض کنید.
تمرین 3
پشت به دیوار بایستید. پاشنه پا را به دیوار بچسبانید. دستها را در دو طرف بدن و چسبیده به دیوار نگهدارید. با کف دست و بازو به مدت 5 ثانیه به دیوار فشار بیاورید. به حالت اول برگردید و استراحت کنید. دوباره به دیوار فشار بیاورید. این تمرین را 10 بار تکرار کنید.
تمرین 4
دستها را بهصورت کشیده و موازی زمین به جلو بیاورید. کف دستها را به هم بچسبانید. باید در دستها احساس کشش داشته باشید. 5 ثانیه کشش را نگهدارید. 10 بار این کشش را انجام دهید.
تمرین 5
برای کشش دستها، دستان خود را به پشت ببرید. دستها باید در راستای شانه باشند. دستها را در هم گره کنید. 5 ثانیه کشش بدهید. بعد استراحت کنید و همین تمرین را 10 نوبت تکرار کنید.
تمرین 6
به حالت چهارزانو بنشینید. دستها را جلوی بدن بهصورت کشیده نگهدارید. دستها کف دستها را از هم دور کنید. دستها را در راستای بازو نگهدارید. دوباره به حالت اول برگردید. 10 مرتبه همین حرکت را تکرار کنید.
برای انجام تمامی این تمارین به بهترین حالت ممکن میتوانید دستگاه فیزیوتراپی مناسب خود را از شرکت تجهیزات پزشکی برجیس تهیه نمایید.
- ۰۱/۰۷/۱۱